,
Друзі
Моє чуже життя
Надприродне

Джуд Лоу

Джуд Лоу Джуд Лоу Джуд Лоу Джуд Лоу Джуд Лоу Джуд Лоу Джуд Лоу Джуд Лоу Джуд Лоу Джуд Лоу Джуд Лоу Джуд Лоу Джуд Лоу
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер
Ім'я (лат.): Jude Law
Зріст: 1.80 м
Дата народження: 29 грудня 1972 | козоріг
Місце народження: Лондон, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, трилер, комедія
Дружина: Седі Фрост (розлучення) ... троє дітей

Біографія:

Дейвід Джуд Лоу Хейуорт з'явився на світ у Лондоні 29 грудня 1972 року в родині шкільних вчителів Пітера й Меггі, у яких вже була дочка Наташа. За сімейною легендою своє ім'я хлопчик отримав на честь героя однієї з пісень Бітлз «Hey, Jude».

До 14 років Джуд ходив у звичайну державну школу, але через його витончену і зовсім не мужню зовнішності однокласники знущались над хлопчиком. Батькам довелося піти на великі матеріальні витрати і перевести його в приватну колу. Але і там Джуд не прижився, тому що був єдиним учнем не аристократичного походження.

Порятунком для Джуда став театр. Батьки з дитинства водили їх з сестрою на вистави, а майбутній актор вперше спробував свої сили на сцені у 5 років. Коли йому виповнилося 12, його прийняли в трупу Національного музичного юнацького театру.

У 14 років він дебютував на телебаченні, з'явившись в невеликій передачі для підлітків. У 17 років він покинув школу задля участі у зйомках телесеріалу «Сім'я» в ролі неблагонадійного підлітка Натана. Але пропрацював він у ньому всього рік, а потім пішов з проекту, щоб вступити до школи драматичного мистецтва.

Іспити Джуд провалив, і після цього впритул зайнявся своєю театральною кар'єрою. Він гастролював з театром, граючи у виставі «Пігмаліон», а в 1992 році зіграв у п'єсі «Найшвидші годинники у Всесвіті», визнаної кращою п'єсою цього року. Джуда запрошують відразу в кілька труп, і скрізь він блискуче виконує найрізноманітніші ролі.

У 1994 році він отримує роль у п'єсі «Жахливі батьки», яка принесла йому премію Лоуренса Олів'є за найкращий дебют, а також запрошення грати в цьому спектаклі на Бродвеї. Його гра і розкутість на сцені просто вражала критиків. У цьому ж році його номінували ще на одну значну в театральному світі премію - премію Йана Чарльстона.

У 1992 році відбувся його дебют у кіно в головній ролі в короткометражці «Журавель». У 1994 році він з'явився у фільмі «Шопінг». Фурору картина не справила, але на зйомках Джуд познайомився з актрисою Седі Фрост. Незважаючи на різницю у віці і її заміжжя, Джуд наполегливо залицяється до Седі. Через три роки вони одружилися.

У 1995 році Джуд з дружиною та друзями Евеном Макгрегором, Джонні Лі Міллером та Шоном Пертві заснували незалежну продюсерську компанію «Natural Nylon». Планувалася допомагати у зйомках картин, які не могли зацікавити інші компанії.

Компанія проіснувала до 2004 року і продюсувала фільми «Екзистенція», «Власність Махоуоні», «Небесний Капітан і світ майбутнього».

При цьому Джуд не забував про ролі в кіно: взяв участь у зйомках картини «Я люблю тебе, я не люблю тебе», «Північ у саду добра і зла».

Його першою роллю в Голлівуді стала роль паралізованого інваліда в «Гаттака», за цим по слідувало ще декілька робіт, проте великої слави вони йому не принесли.

Успіх обрушився на Джуда після виходу в 1999 році картини Ентоні Мінгелли «Талановитий містер Ріпл». Глядачі були в захваті від зарозумілого Дикки Грінліфа, критики навперебій захоплювалися грою Джуда. Ця роль принесла йому номінації на премії «Оскар» і «Золотий глобус» як кращому акторові другого плану.

Після цього актор повернувся до Англії і взяв участь в декількох картинах, а також вийшов на сцену у виставі «Як шкода, що вона повія».

Але вже в 2001 році він повертається до Голлівуду, щоб зніматися в багатобюджетній військовій драмі «Ворог біля воріт».

Відразу ж після цього Стівен Спілберг запрошує його в картину «Штучний розум» на роль робота, запрограмованого доставляти жінкам задоволення. Джуд дуже органічно відчуває себе в ролі спокусників, тому цю роботу відзначили критики.

Кар'єра Джуда набирала обертів, він взяв участь у картинах «Проклятий шлях» і «Холодна гора» (2003), знову номінувався на престижні нагороди, проте в його сімейному житті все було не так гладко.

Актор не приділяв своїй сім'ї належної уваги. Після зйомок в «Холодній горі» у пресі почали мусуватися чутки про роман Лоу з партнеркою по фільму Ніколь Кідман. Незважаючи на те, що актори заперечували свій зв'язок, в тому ж році Джуд розлучився з дружиною.

Новий злет у кар'єрі Джуда стався в 2004 році, коли на екранах з'явилось одразу шість фільмів з його участю. Участь у двох стрічках було епізодичним - Лоу зіграв актора Еролла Флінна в драмі Мартіна Скорсезе «Авіатор» і виконав роль письменника Лемоні Снікет у фільмі «Лемоні Снікет: 33 нещастя».

Далі послідувала роль в ексцентричній комедії «Зломщики сердець», де разом з Джудом знялися Дастін Хофман і Наомі Воттс.

У фільмі «Небесний капітан і світ майбутнього» Джуд виконав одну з головних ролей. Однак незважаючи на новаторський підхід до зйомок і зоряний склад, картина провалилася в прокаті, навіть не окупивши витрат на неї.

П'ятої картиною став рімейк фільму 1966 мелодрама «Красунчик Алфі або чого хочуть чоловіки», в якій Джуд виконав роль чарівного ловеласа. Критики стримано оцінили роботу актора, зазначивши, що вона не витримує порівняння з оригіналом.

На зйомках картини «Красунчик Алфі або чого хочуть чоловіки» Джуд зустрів нове кохання. Лоу закохався в партнерку по зйомках, починаючу актрису Сієнну Міллер.

Відносини парочки опинилися під пильною увагою журналістів. Треба відзначити, що Міллер і Лоу регулярно радували папараці гарячими кадрами - вони то цілувалися на червоних доріжках, то сварилися на очах у всіх у нічних клубах.

Тим не менш, деяка нестабільність у відносинах не завадила акторам оголосити про заручини. Весілля так і не відбулася - Лоу змінив Сієнні з нянею своїх дітей, і у вересні 2006 року Лоу і Міллер розлучилися остаточно.

До цього моменту Джуд знявся в психологічній драмі «Близькість», знятої за популярною п'єсою. Картина зібрала велику касу, і отримала високу оцінку як серед глядачів, так і серед критиків.

2006 теж став продуктивним для актора: вийшли три картини з його участю: «Вся королівська рать», «Втрачаючи і знаходячи» та «Відпочинок по обміну», а в 2007 році він порадував свої прихильників роллю у фільмі «Мої чорничні ночі».

Крім робіт у кіно Джуд активно займає благодійністю, жертвуючи великі суми на допомогу країнам, що розвиваються театрам і молодим акторам.

У 2008 році Лоу з благодійною місією відвідав Афганістан, а також взявся за роль Доктора Ватсона в екранізації пригод Шерлока Холмса.

Фільмографія:

Шерлок Холмс 3 / Sherlock Holmes 3 ... Dr. John Watson, чутки
2015 Геній / Genius ... Thomas Wolfe
2015 Сьюзан Купер / Spy
2014 Чорне море / Black Sea ... Captain Robinson
2014 Готель «Гранд Будапешт» / The Grand Budapest Hotel ... Young Writer
2013 Будинок Хемінгуей / Dom Hemingway ... Dom Hemingway
2013 Побічний ефект / Side Effects ... Dr. Jonathan Banks
2011 Шерлок Холмс: Гра тіней / Sherlock Holmes: A Game of Shadows ... Dr. John Watson
2011 Hugo Cabret
2011 Зараза / Contagion ... Alan Krumwiede
2010 Різники / Repo Men ... Remy
2009 Шерлок Холмс / Sherlock Holmes ... Dr. John Watson
2009 Імаджинаріум Доктора Парнаса / Imaginarium of Doctor Parnassus, The ... Imaginarium Tony 2
2007 Сищик / Sleuth ... Milo
2007 Мої чорничні ночі / My Blueberry Nights ... Jeremy
2006 Відпочинок по обміну / Holiday, The ... Graham
2006 Злом і проникнення / Breaking and Entering ... Will
2006 Вся королівська рать / All the King's Men ... Jack Burden
2004 Авіатор / Aviator, The ... Errol Flynn
2004 Близькість / Closer ... Dan
2004 Красунчик Алфі, або Чого хочуть чоловіки / Alfie ... Alfie
2004 Небесний капітан і світ майбутнього / Sky Captain and the World of Tomorrow ... Sky Captain
2004 Зломщики сердець / I Heart Huckabees ... Brad Stand
2003 Холодна гора / Cold Mountain ... Inman
2002 Прикраса «А.І.» / Dressing 'AI' (Відео)
2002 AI / FX (відео)
2002 Проклятий шлях / Road to Perdition ... Harlen Maguire
2001 Enemy at the Gates: Through the Crosshairs (відео) ... Vasili Zaitsev
2001 Штучний розум / Artificial Intelligence: AI ... Gigolo Joe
2001 Гнів / Rage ... Minx
2001 Ворог біля воріт / Enemy at the Gates ... Vassili Zaitsev
2000 Лондонські пси / Love, Honour and Obey ... Jude
1999 Присутність духу / Presence of Mind ... Secretary
1999 Талановитий містер Ріплі / Talented Mr. Ripley, The ... Dickie Greenleaf
1999 Екзистенція / eXistenZ ... Ted Pikul
1998 Мудрість крокодилів / Wisdom of Crocodiles, The ... Steven Grlscz
1998 Остаточний монтаж / Final Cut ... Jude
1998 Музика з іншої кімнати / Music from Another Room ... Danny
1997 Північ у саду добра і зла / Midnight in the Garden of Good and Evil ... Billy Carl Hanson
1997 Схильність / Bent ... Stormtrooper
1997 Гаттака / Gattaca ... Jerome Eugene Morrow
1997 Вайльд / Wilde ... Lord Alfred 'Bosie' Douglas
1996 Я люблю тебе, я тебе не люблю / I Love You, I Love You Not ... Ethan
1994 Crane, Th ... Young Man 1
1994 Шопінг / Shopping ... Billy
1993 Маршал / Marshal, The (ТБ) ... Bruno
1991 Архів Шерлока Холмса / Casebook of Sherlock Holmes, The (серіал) ... Joe Barnes
1990 - 1993 Сім'ї / Families (серіал) ... Nathan Thompson
1989 Tailor of Gloucester, The (ТБ) ... Mayor's Stableboy

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2007 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Відпустка по обміну»)

Сезар, 2007 рік
Переможець: Почесний Сезар

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Небесний капітан і світ майбутнього»)

Оскар, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Холодна гора»)

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Холодна гора»)

Британська академія, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Холодна гора»)

Премія каналу «MTV», 2003 рік
Номінації: Європейський прорив року

Золотий глобус, 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Штучний розум»)

Європейська кіноакадемія, 2001 рік
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращу чоловічу роль («Ворог біля воріт»)

Оскар, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Талановитий містер Ріплі»)

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Талановитий містер Ріплі»)

Премія каналу «MTV», 2000 рік
Номінації: Кращий музичний виступ («Талановитий містер Ріплі»)

Британська академія, 2000 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Талановитий містер Ріплі»)
22330
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Чорні вітрила
Як козаки...
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.